Frigarui de curcan cu legume, la grill

de laura_n in Curcan, 11 Mar 2017 | 3447 vizualizari

 

O alegere buna, alaturi de legume, piticii mei le-au devorat :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr piept dezosat curcan
  • 1 dovlecel
  • 3-4 cartofi lunguieți
  • roșii cherry (mix soiuri)
  • 1 ardei kapia roșu
  • 1 ardei kapia portocaliu
  • sare
  • boia dulce
  • pudră usturoi
  • 2 lg ulei floarea soarelui
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de curcan cu legume, la grill:

Carnea de curcan se taie cuburi potrivite. Se stropește cu puțin ulei și zeamă de lămâie, se asezonează cu sare, boia dulce, pudră de usturoi și se marinează la rece.

Între timp, se curăță cartofii, se taie cuburi potrivite, cam de dimensiunea cuburilor de carne. Se gătesc puțin la aburi sau se fierb, se asezonează cu unt și sare și se dau deoparte.

Legumele se curăță, se spală și se taie cuburi potrivite. Dovlecelul se feliază rondele.

Se pregătesc câteva bețe de frigărui, se ung cu puțin ulei.

Se scoate carnea de la rece, se înfig alternativ ingredientele pe câte un băț de frigăruie. Se lasă deoparte.

Se pune la încins grill-ul. Se așază frigăruile pe întreaga suprafață a grilull-ului.

Să nu vă speriați dacă le vedeți prea rumenite, este boiaua care se arde prima, însă carnea va fi suculentă.

Se întorc pe cealaltă parte, se lasă să se frigă până se pătrunde bine carnea.

Se scot frigăruile pe un tocător de lemn, se lasă câteva minute la odihnă, apoi se servesc cu sos iute sau după preferințe.

Sunt absolut grozave aceste frigărui, au și garnitură inclusă și se prepară extrem de repede. Tot ce vă trebuie este un grill bun de care să nu se lipească ingredientele, chiar și în absența grăsimii.

Să vă fie de folos!

TIPS-URI

1

taiati cuburile de carne potrivit de mari, nici prea mici sa iasa uscate, dar nici prea mari ca sa nu ramana cruda carnea in interior.

2

pregatite astfel, nu mai e nevoie de garnitura, eventual o salata sau un sos picant

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de curcan cu legume, la grill" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan în vin roşu la cuptor